Dosar penal deschis în urma mitei electorale oferite de PNL la Valea Mare (VIDEO)

Un dosar penal pentru mită electorală a fost deschis de poliţişti după ce mai mulţi membri ai PNL au împărțit produse alimentare locuitorilor comunei Valea Mare.


Poliţiştii s-au sesizat după ce mai mulţi candidaţi PNL la Consiliul Local Valea Mare au fost surprinşi de camerele de supraveghere când transportă cu o maşină mai multe sacoşe cu produse alimentare, destinate a fi mită electorală.

Filmarea datează din 10 mai şi fost făcut în comuna Valea Mare, la intersecţia străzilor Teilor şi Văduva Voicu.

Pe imagini se vede un autoturism cu numărul de înmatriculare OT 18 DID, care aparţine lui Marin Didiţă, candidat PNL la Consiliul Local de pe locul 2. Nelu Iulian Burlan, un alt candidat consilier PNL dar pe locul 7, scoate sacoşele din maşina condusă de Alexandra Ioana Stroe (candidat consilier PNL loc 3) şi i le înmânează lui Alin Chefălan.„La data de 23 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Slatina, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 10 mai a.c., mai multe persoane ar fi împărțit produse alimentare locuitorilor comunei Valea Mare, din județul Olt.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale”, transmite IPJ Olt.

Al doilea caz de mită electorală la PNL Olt

Este al doilea caz de mită electorală în judeţul Olt, protagonişti fiind tot membrii PNL. Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Olt după ce membrii PNL din comuna Ianca au oferit mită electorală mai multe produse alimentare.

Îmbrăcaţi în tricouri şi purtând şepci în culorile partidului, membrii PNL Ianca au distribuit produse alimentare, chiar în ajunul Paştelui. Aceştia nu au avut nicio o jenă, transportând pachetele pe uliţele comunei cu o autoutilitară de 3,5 tone şi cu o remorcă.