Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, găsit incompatibil. ANI a sesizat parchetul

Veronel Bolborea, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, a fost găsit incompatibil cu funcţia de către Agenţia Naţională de Integritate. 


Potrivit unui comunicat al ANI, există indicii referitoare la săvârşirea infracţiunilor de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, tatăl directorului DSVSA Olt, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, fals în declaraţii, fals intelectual şi conflict de interese în materie administrativă. 

 „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BOLBOREA VERONEL FLORIN a următoarelor infracțiuni:

 -  folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea,  persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă.

 -  fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea  comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator”, se arată în comunicatul ANI.