La nivelul judeţului Olt există şase fonduri de vânătoare ce sunt administrate de Direcţia Silvică Olt: La Balş - 16 Moruneşti şi 20 Izvoru, la Drăgăneşti - 34 Comani, la Caracal - 36 Dobrun şi 38 Drăghiceni şi Corabia - 50 Obârşia. Pe aceste fonduri de vânătoare, există următoarele efective de animale şi păsări: fazani 1.180, 110 mistreţi, iepuri 3.185, iar de pe Fondul de vânătoare de la Izvoru au fost identificate 52 de ciute şi 20 de cerbi lopătari. Cerbii lopătari au coarnele „lăţite”, sunt lipsiţi de părul lung de pe gât, iar culoarea blănii de pe spate este brun-aurie.
Specialiştii Direcţiei Silvice Olt au precizat că aceste efective au fost stabilite în urma evaluărilor care se fac periodic, fiind fixate anumite eşantioane de numărat animalele din pădurile administrate de instituţia din judeţ. Pentru acest sezon de vânătoare au fost stabilite cotele, fiind permis pentru a fi împuşcate pe parcursul acestei perioade: trei ciute, doi cerbi lopătari, 28 de vulpi, 22 de mistreţi, 60 de fazani şi 40 de iepuri. Problema este că reprezentanţii Direcţiei Silvice Olt nu au reuşit să realizeze aceste cote. Purtătorul de cuvânt, George Vîle, a precizat că solicitările vânătorilor de a organiza campanii s-au diminuat în ultima perioadă.
„Nu s-a realizat tot programul la iepuri, la fazan, potârnichi, căpriori, nici măcar la lopătari. Nu a fost făcută cota, pentru că nu avem solicitări din partea vânătorilor. Poate şi din cauza preţurilor. În această perioadă, suntem în faza de prelucrare a datelor din teren şi urmează să întocmim lucrarea de evaluare a efectivelor de vânat către Garda Forestieră, care va aproba, prin Minister, noile cote de recoltare pentru noul sezon de vânătoare”, a spus George Vîle.
Faţă de anii anteriori, vânătorii de peste hotare nu au mai solicitat organizarea unor partide de vânătoare la nivelul judeţului.