Dincă şi Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, vineri, să menţină arestul preventiv în cazul lui Gheorghe Dincă şi complicelui său, Ştefan Risipiţeanu.

Decizia judecătorilor olteni nu este însă definitivă şi poate fi contestată de cei doi inculpaţi, în termen de 48 de ore. Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu sunt închişi la Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Tribunalul Olt este şi instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei, însă familia Măceşanu a solicitat strămutarea dosarului, cererea în cauză urmând a fi analizată la Curtea de Apel Craiova pe 18 februarie.