DEZINFORMARE ca la carte: Dispozitivul găsit de prefect pe maşina sa este un banal senzor de parcare

O nouă dezinformare crasă a prefectului de Olt în încercarea sa de a câştiga capital politic prin victimizare! Seara trecută a postat în social media că a găsit un dispozitiv de urmărire pe maşina sa, fiind convins că acesta a fost montat de adversarii săi politici. La o simplă căutare pe Google, din mai multe surse, am aflat că dispozitivul GPS este de fapt un senzor de parcare. Să expunem faptele.


Dispozitivul găsit de Mario De Mezzo pe autoturismul său marca Volkswagen este o „Interfaţă CAN Metasystem CANBUS MODULE UTILITY”, potrivit site-ului auto100.ro

Potrivit descrierii de pe site-ul citat, „senzorii de parcare Meta System pot fi acum conectati la autoturismele VW, Seat și Skoda , prin intermediul unei noi tehnologii de comunicare. Această comunicare este posibilă prin modulul de interfață CANBUS MODULE UTILITY, care ofera o caracteristică foarte inovatoare, vizualizarea obstacolului pe display-ul masinii combina semnale acustice și vizuale”.

Informaţia este confirmată şi pe site-ul maratin.ro , dar şi pe metasystem.be.


  • Foto DEZINFORMARE ca la carte: Dispozitivul găsit de prefect pe maşina sa este un banal senzor de parcare
  • Foto DEZINFORMARE ca la carte: Dispozitivul găsit de prefect pe maşina sa este un banal senzor de parcare
  • Foto DEZINFORMARE ca la carte: Dispozitivul găsit de prefect pe maşina sa este un banal senzor de parcare


Susţine că dispozitivul i-a fost implantat când era la Sector 5

Potrivit comunicatului remis seara trecută de Poliţia Olt, prefectul le-a reclamat poliţiştilor că dispozitivul respectiv a fost instalat de persoane necunoscute, în perioada decembrie 2022-februarie 2024. Or, în cea mai mare parte din perioada indicată, el a locuit în Sectorul 5 al Capitalei, unde activa din calitatea de vicepreşedinte în organizaţia de sector a PNL.

Ca şi în cazul acuzaţiilor că laptopul său a fost sparte, oamenii legii au dispus o expertiză.

„La data de 19 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați, prin plângere scrisă, de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2024, persoane necunoscute i-ar fi montat în interiorul autoturismului personal un dispozitiv de localizare.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate. pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale”, transmite IPJ Olt.

Merge pe cartea victimizării, în speranţa că va câştiga capital politic

Prefectul de Olt a ajuns în atenţia publică şi după ce a acuzat că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. 

Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Sorinel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Şi în acest caz, prefectul a ales calea victimizării, în speranţa că va câştiga capital politic.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

Prefectul a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.

La începutul anului, ziaristul George Radu, proprietarul publicaţiei „Ţinta”, a fost chemat la poliţie în dosarul filmuleţelor erotice cu prefectul Mario De Mezzo.