Demersuri pentru angajarea unui medic pe Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Slatina. Concursul va fi organizat la Craiova

Medicul specialist Alisa Mic a plecat la o unitate medicală din Craiova, iar reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au făcut demersuri pentru înlocuirea acestui medic pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Astfel, pe 4 iulie, va fi organizat concurs pentru ocuparea unui post vacat de medic rezident de an cinci.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, a precizat că acest concurs va fi organizat la Craiova.

„Nu este un tip special de concurs, dar, în această perioadă, cadrele universitare sunt implicate în sesiune şi au puţin timp la dispoziţie, iar noi nu mai puteam aştepta ca să organizăm la o altă dată examenul. Dacă nu alegeam această variană, riscam să pierdem organizarea concursului şi nu ne permitem”,
a spus Ştefănescu.

Astfel, dacă medicul care s-a înscris va lua concursul, Spitalul Slatina va avea un nou medic cu specialitatea Anestezie şi Terapie Intensivă.  

„Am scos la concurs post de rezident ultimul an, iar dacă va lua concursul, începând de anul viitor poate să profeseze. De la 1 ianuarie, va veni la Slatina. Noi avem 11 medici la Anestezie şi Terapei Intensivă, dar ne-a plecat un doctor la Craiova. Aveam nevoie de astfel de specialişti, chiar dacă nu pleca acest medic. Comparativ cu alte spitale judeţene, stăm destul de bine, dar nu vom spune nu unui medic ATI”, a adăugat directorul medical al unităţii medicale din Slatina.