Cursuri la CCD Olt pentru abordarea copiilor cu cerinţe educative speciale

Casa Corpului Didactic Olt (CCD) Olt organizează, sâmbătă, la Caracal, un curs pentru dascălii care pregătesc copii cu cerinţe educative speciale (CES). Cursul „Abordarea Psihopedagogică a Copilului cu CES” se regăseşte în oferta Casei Corpului Didactic Olt, este avizat de Ministerul Educaţiei şi se adresează atât cadrelor didactice din învăţământul special, cât şi cadrelor didactice din învăţământul de masă - educatori, învăţători, profesori de gimnaziu şi liceu.

 

„Majoritatea dascălilor din învăţământul de masă se află în dificultate când au în clasă sau grupă copii cu cerinţe educative speciale. Astfel, pe fondul unei nevoi crescute de dezvoltarea a competenţelor de lucru cu aceşti copii şi ţinând cont de măsura legislativă europeană de includere în învăţământul de masă a copiilor cu cerinţe educative speciale, cursul nostru vizează informarea cadrelor didactice cu prevederile legislative privind organizarea, funcţionarea învăţământului special şi special integrat, exemple de bune practici în lucrul cu copiii cu cerinţe educative speciale, în vederea integrării lor în învăţământul de masă metode de stimulare şi încurajare a dezvoltării copilului şi de sprijin în cadrul intervenţiei timpurii”, a explicat Victor Tiţa, directorul CCD Olt.

 

El a adăugat că se doreşte prin acest curs optimizarea prin comunicare a relaţiei dintre cadrele didactice şi copiii cu cerinţe educative speciale şi formarea unui atitudini pozitive prin nondiscriminare, acceptarea diversităţii, flexibilitate şi empatie.