Cum a ajuns Mario De Mezzo să fie sancţionat de poliţişti, după ce a condus pe contrasens. Şeful IPJ Olt a venit cu noi explicaţii (VIDEO)

Invitat la emisiunea „Reporter 24” de luni seara, inspectorul şef al IPJ Olt, Ionuţ Ilinca, a făcut noi precizări privind incidentul de pe strada Ana Ipătescu din Slatina, unde prefectul a intrat cu maşina instituţiei pe contrasens.


Prefectul de Olt Mario De Mezzo a condus maşina instituţiei pe contrasens. Fapta s-a petrecut, vineri – 27 octombrie, pe strada Ana Ipătescu din Slatina, în zona sediului Muzeului Judeţean. Liberalul a confirmat, într-o declaraţie, încălcarea Codului Rutier însă dă asigurări că nu va fi sancţionat, deoarece niciun poliţist nu a constatat fapta, conform legislaţiei în vigoare.

Cu câteva ore înainte încălcarea Legislaţiei Rutiere, De Mezzo posta un clip electoral pe TikTok în care sufla în etilotest şi îi provoca pe toţi politicienii să o facă.

Şeful IPJ Olt Ionuţ Ilinca a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de luni seară, că poliţiştii au luat măsura sancţionării prefectului, după ce au pus cap la cap toate informaţiile, inclusiv filmările de pe camerele de supraveghere din oraş şi declaraţia prefectului, prin care acesta recunoştea încălcarea Codului Rutier.

„N-a fost autodenunţ. Am fost sesizaţi. Conducerea IPJ Olt a fost sesizată e o colegă de a dumneavoastră (din presă - n.red.). Bineînţeles că am sesizat mai departe Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, care a şi luat legătura cu colega dumneavoastră. În urma discuţiei purtate, bineînţeles că un echipaj a venit la faţa locului, însă maşina nu mai era prezentă, maşina persoanei care intrase pe contrasens. Motiv pentru care, ulterior, au fost desfăşurate diverse activităţi de verificare de către poliţişti. Adică nu a sunat nimeni la poliţie să se autodenunţe. Au fost verificate, într-adevăr, imagini video de pe camere, au fost audiate persoane, şi inclusiv ce aţi postat dumneavoastră pe site şi pe Youtube.

În momentul în care deja a ieşit persoane respectivă să facă anumite declaraţii, colegii de la Poliţie au luat decizia să se deplaseze, să stea de vorbă personal cu domnul prefect şi în urma discuţiilor pe care le-au avut, bineînţeles că dumnealui a recunoscut că a intrat pe contrasens. Dacă a recunoscut, bineînţeles că potrivit legii a fost şi sancţionat ca orice cetăţean”, a declarat Ionuţ Ilinca.

Vezi declaraţiile video:„Nu s-a încălcat nicio procedură”

Şeful IPJ Olt asigură că „nu s-a încălcat nicio procedură” atunci când poliţiştii s-au deplasat la sediul Prefecturii, iar De Mezzo s-a pozat cu cei doi agenţi şi a postat fotografia pe contul său de pe un site de socializare. 

El spune că aşa s-ar fi procedat cu oricine, indiferent de funcţie.

„Nu e vorba de un dosar penal, în care trimiţi citaţie să vină persoana respectivă. În momentul în care ai o sesizare şi trebuie să faci anumite verificări, acestea se pot face oriunde, inclusiv la Corabia, la Grojdibodu. Nu s-a încălcat nicio procedură. A, într-adevăr, dacă era vorba de un dosar penal şi erau făcute audierile în altă parte decât la sediul poliţiei, era o problemă”, a mai declarat Ionuţ Ilinca.