CSM Slatina, victorie preţioasă pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu

CSM Slatina a câştigat cu 2-1 meciul susţinut, în deplasare, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, şi adună alte trei puncte importante în clasament, în perspectiva unui play-out liniştit. Jucătorii aflaţi sub comanda lui Daniel Oprescu au deschis scorul prin Robert Riza (min. 10), s-au văzut egalaţi în minutul 37, când Alexandru Gîrbiţă a înscris cu un şut la colţul lung, pentru ca înainte de intrarea la vestiare Călin Toma să readucă echipa slătineană din nou în avantaj (min.45). Actul secund nu a mai adus goluri, astfel că echipă slătineană obţine o victorie muncită, dar mai ales importantă în economia clasamentului.

Chiar dacă a abordat partida cu numeroase probleme de lot, trei dintre componenţii echipei: Ionuţ Mitran, Robert Gherghe şi John Mondragon fiind suspendaţi, CSM Slatina revine cu cele trei puncte din deplasarea de la Pandurii Târgu Jiu, formaţie care a început bine sezonul, dar care odată cu reluarea meciurilor din această primăvară a înregistrat, astăzi, a treia înfrângere consecutivă.

Slătinenii au deschis scorul, în urma unui presing avansat, prin Robert Riza. Mijlocaşul slătinenilor a recuperat balonul, după o pasă în spate a fundaşului advers şi a trimis în plasă de lângă portarul gazdelor, ieşit în întâmpinare (min. 10). Gazdele au egalat în minutul 37 prin Alexandru Gîrbiţă, care a trecut de Constantin radu, a pătruns în careu şi a înscris cu un şut la colţul lung. Gruparea slătineană a fost readusă în avantaj pe tabelă de către Călin Toma, care a marcat pentru 2-1 cu un şut din interiorul careuluiu, în urma unei pase venite de la Valentin Alexandru (min. 45). În actul secund, slătinenii au reuşit să conserve rezultatul, obţinând astfel trei puncte importante. Cu acestă victorie, CSM Slatina a trecut peste Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi se află pe locul al doisprezecelea, cu 24 de puncte acumulate, aflându-se totodată la opt lungimi distanţă de primul loc retrogradabil.

Daniel Oprescu: „Trebuie să rămâne concentraţi”

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a precizat că jocul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a desfăşurat aşa cum se aştepta. Totodată, tehnicianul slătinenilor le cere jucătorilor săi să rămână concentraţi, runda viitoare Slatina urmând să primească vizita celor de la CS Mioveni, în cadrul ultimei partide înaintea debutului în play-out.

Meciul a fost aşa cum anticipam. Practic, am folosit aceleaşi arme pe care le-au folosit şi ei în prima parte a acestui campionat, când au făcut puncte. Să reuşim să marcăm şi să ne apărăm organizat, pentru că nu au foarte multe mijloace atunci când te aperi bine. Ne-am distanţat la opt puncte de primul loc retrogradabil, dacă Metaloglobus pierdea, astăzi, ne duceam la nouă puncte şi lucrurile erau cam rezolvate pentru noi. Aşa, trebuie să rămâne concentraţi, să mărim distanţa faţă de celelalte echipe, să nu mai avem emoţii în play-out, aşa cum s-a întâmplat sezonul trecut”, a declarat antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, după victoria de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

CSM Slatina: Velcu, C-tin. Radu (Sil. Matei 83′), Sălcianu, Abel Stan, C. Toma, D. Toma, Doman (cpt.), R. Popa (D. Dragu 69′), I. Năstăsie (Ciocâlteu 83′), Robert Riza, Valentin Alexandru (Donca 69′).