CSM Slatina, victorie la scor la debutul în Liga a II-a. Slătinenii au trecut cu 3-0 de Concordia Chiajna

Echipa de fotbal CSM Slatina a reuşit o victorie extraordinară la debutul în eşalonul secund fotbalistic. Gruparea pregătită de Daniel Oprescu s-a impus cu 3-0 pe terenul celor de la Concordia Chiajna, formaţie cu pretenţii la play-off, la capătul unei partide dominate de la un capăt la altul. Golurile formaţiei slătinene au fost marcate de Sălcianu (min. 28), Popovici (min.46) şi Dinu (86).

 

Slătinenii au început bine jocul, iar până la deschiderea scorului au avut două mari ocazii. Popovici centrează de pe dreapta, însă Cristinel Dinu, jucător la prima prezenţă în Liga a II-a, reia din 10 metri, din poziţie ideală, în braţele portarului. Câteva minute mai târziu, slătinenii ratează aproape cu poarta goală. Popovici primeşte în adâncime, undeva în colţul careului de 16 metri, preia în faţa portarului, pe care-l driblează şi scoate în centrul liniei de 16 metri, însă Doman reia departe de poartă, deşi portarul era ieşit dintre buturi.

Presiunea slătinenilor dă roade în minutul 28. Doman execută în centrul careului o lovitură liberă, iar Sălcianu se înalţă şi trimite cu capul, dintre doi adversari, în plasă.

Actul secund a început cum nu se poate mai bine. Slătinenii au majorat scorul la prima acţiune la poarta adversă. O centare de pe stânga, scoasă de portarul celor de la Chiajna, de la încheietura barelor, până la David Oprescu, care îl găseste pe Popovici cu o centrare la bara a doua, iar atacantul slătinenilor împinge mingea în poartă din câţiva metri (min. 46).

Slătinenii rezolva complet partida în minutul 86. Neicu primeşte în adâncime, cu trei adversari pe el, găseşte soluţia ideală, trimite în stânga pentru Dinu Cristinel, care şutează imparabil, la vinclu, de la 16 metri, debutând astfel cu gol la nivelul Ligii a II-a.

Slatina obţine astfel o victorie categorică, la capătul unei partide în care nu le-a dat nicio şansă adversarilor.

 

Daniel Oprescu: „Am făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic”

 Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a apreciat evoluţia jucătorilor săi, care au respectat întocmai cele pregătite pentru această partidă, iar totodată, a declarat că este convins că adversara, Concordia Chiajna, va pune probleme multor echipe pe măsură ce competiţia va avansa.

 Deocamdată, i-am prins dezorganizaţi şi am profitat, dar sunt convins că, la ce jucători au şi pretenţiile care sunt, vor pune probleme multor echipe şi se vor bate la promovare. Asta nu înseamnă că trebuie să le luăm din merite băieţilor mei, care au făcut un meci bun din toate punctele de vedere. Ne-am organizat foarte bine tactic, am stat bine în apărare, nu le-am dat spaţii adversarilor, ne-am fructificat trei dintre ocazii, şi cred eu, fără lipsă de modestie, scorul putea fi mai mare. Este o victorie importantă din toate punctele de vedere, inclusiv pentru moral”, a declarat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

Echipa slătineană va întâlni, etapa viitoare, pe teren propriu, CSA Steaua, într-o partidă care va fi programată în funcţie de televizări.

CSM Slatina: Pop, Pisăru (min.63 Constantin Radu), Sălcianu, Manea (min.57 Gherghe), Mitran, Dorin Toma, Marian Şerban, David Oprescu (min.63 Trancă), Cătălin Doman (min.37 Necşulescu), Cristinel Dinu, Alexandru Popovici (min.63 Neicu).