CSM Slatina, cantonament la Cheile Grădiştei

Echipa CSM Slatina se va reuni în primele zile ale anului 2023, primul antrenament fiind programat pe data de 4 ianuarie. Gruparea pregătită de Daniel Oprescu va susţine, în perioada 13-22 ianuarie, un stagiu centralizat la munte, la Fundata, Cheile Grădiştei, urmând ca la revenirea în localitate să fie susţinute o serie de jocuri de pregătire.

Situată pe un loc la jumătatea clasamentului Ligii a II-a, cu 22 de puncte acumulate, CSM Slatina şi-a stabilit programul pregătirii de iarnă.

Reunirea este programată pe 4 ianuarie, urmând ca pe data de 13 ianuarie să se facă deplasarea într-un stagiu centralizat la Cheile Grădiştei. Revenirea din cantonament este programată pe 22 ianuarie.

După efectuarea pregătirii centralizate, echipa slătineană pregătită de Daniel Oprescu va susţine o serie de meciuri de pregătire.

Liga a II-a se va relua cu ultimele trei etape, CSM Slatina urmând să întâlnească, pe 25 februarie, Oţelul Galaţi (acasă), pe 4 martie Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare) şi pe 11 martie Unirea Dej (acasă).

Sistemul de promovare/retrogradare

După disputarea celor trei meciuri programate în primăvară,  primele șase clasate vor juca în play-off, în sistem tur-retur, adică vor avea încă 10 meciuri în tot atâtea etape de disputat.

Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa tot doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare într-un interval de șapte etape.

Determinarea celor două grupe de play-out se va face pe baza locurilor pe care s-a terminat în sezonul regular. În grupa A merg locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în grupa B ajung locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

Vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 în play-off-ul Ligii 2, urmând ca echipele clasate pe locurile 3 și 4 în play-off să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu formațiile clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1. Echipele de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Liga 1 vor retrograda direct.

Echipele clasate pe locurile 6 și 7 în cele două grupe de play-out vor retrograda direct în Liga a III-a, iar ocupantele locului 5 vor juca un baraj de menținere/retrogradare.