CRIMĂ din cauza geloziei, la Mihăeşti. Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Bucureşti, ucis de un tânăr de 22 de ani, care a încercat să scape de cadavru pe un câmp

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Mihăeşti, a fost reţinut de procurorii olteni după ce l-a ucis pe un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Bucureşti, cadavrul acestuia fiind găsit în albia pârâului Călmăţui. În urma audierilor, tânărul şi-a recunoscut fapta.


Autorul a încercat să-şi ascundă fapta, cadavrul victimei fiind găsit luni seara, în jurul orei 17-30, în albia pârâului „Călmăţui”, în extravilanul comunei oltene Mihăeşti.

„În cauză s-a constituit o echipă operativă de cercetare complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, Poliţia Drăgăneşti-Olt, Secţia de Poliţie Rurală Dăneasa, Serviciul Criminalistic, care sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, beneficiind şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale, SIC – Sector 1 Bucureşti, SIC – Teleorman, SIC – Braşov, Poliţia Mun. Roşiori de Vede, precum şi Serviciul Operaţiuni Speciale Olt, au întreprins activităţi investigative complexe, soldate cu identificarea autorului.

Astfel, acesta a fost identificat în persoana numitului L.A.I. în vârstă de 22 ani din com. Mihăeşti jud. Olt”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Crimă din cauza geloziei

Anchetatorii spun că totul a început în noaptea de 23 spre 24 octombrie 2023, când autorul însoţit de prietena sa, o tânără în vârstă de 19 ani, s-au deplasat cu trenul din direcţia Bucureşti - Roşiori de Vede, ocazie cu care au întâlnit victima, NG. 

Toţi trei au coborât în Gara CFR Roşiori de Vede, de unde au luat un taxi ce i-a transportat până la domiciliul autorului, din comuna Mihăeşti, județul Olt. 

Acolo, spun procurorii, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, întrucât victima i-a făcut avansuri sexuale prietenei autorului, între cei doi s-a iscat un conflict fizic, împrejurare în care autorul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi cu o cheie tubulară metalică în zona feţei şi a toracelui, provocându-i leziuni, respectiv fracturi costale, de stern şi rupturi de organe interne, ce au condus la decesul victimei. 

A târât cadavrul pe câmp

Anchetatorii mai rețin, că tânărul a târât cadavrul de la locuinţă pe un câmp din imediata apropiere, aruncându-l apoi în albia pârâului Călmăţui.

Cu ocazia audierii, autorul a recunoscut fapta comisă. El a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat unei instanţe cu propunerea arestării preventive.

„Urmarea materialului probator administrat în cauză, prin ordonanţa din data de 09.11.2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a dispus reţinerea inculpatului L.A.I. pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 19:30, până la data de 10.11.2023, ora 19:30, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă”, se mai arată în comunicatul remis de PT Olt.