Contractul cu Salubris, modificat oficial. Firma de salubritate rămâne doar cu măturarea şi deszăpezirea străzilor din Slatina

Modificarea contractului de concesiune privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare din municipiu, dintre Primăria Slatina şi firma Salubris, a fost aprobată, joi, în consiliu local. Modificare va intra în vigoare odată cu punerea în funcţiune a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, administrat de Consiliul Judeţean Olt.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au precizat, pentru Gazeta Nouă, că modificarea contractului de concesiune privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare din municipiu a fost făcută cu acordul părţilor. Potrivit proiectului de hotărâre, aprobat joi de consiliul local, a fost modificat articolul doi din contractul de concesiune. Astfel, după punerea în funcţiune a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD), administrat de Consiliul Judeţean Olt, Salubris se va mai ocupa în Slatina doar de măturarea şi deszăpezirea străzilor.


,,Art. 2. Serviciul public de salubrizare concesionat cuprinde următoarele activităţi: a) colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora din municipiul Slatina; b) organizarea prelucrării, neutralizării şi valorificării materiale şi energetice a deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora din municipiul Slatina; c) măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice din municipiul Slatina; d) curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ”, se arată în documentul citat.


Reprezentanţii Primăriei Slatina au mai declarat pentru Gazeta Nouă că, în următoarea şedinţă a legislativului local, va fi din nou supus aprobării aleşilor proiectul de hotărâre privind „avizarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Olt şi aprobarea propunerilor de modificare a acestuia”. Dacă va fi aprobat şi acest proiect, Slatina va face parte din Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, ce urmează a fi pus în funcţiune de Consiliul Judeţean Olt, prin ADI „Olt-Eco”.


Slatina a intrat în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”, în anul 2009, şi a semnat contractul de asociere, la 29 iunie 2010. După doar două luni, conducerea de atunci a Primăriei Slatina a semnat contractul cu Salubris, pe 25 de ani.


Potrivit informaţiilor Gazeta Nouă, Salubris achită municipalităţii o redevenţă de aproximativ 35.000 euro pe an, facturând către contabilitatea Primăriei Slatina facturi lunare de aproximativ 300.000 lei pe lună, pe timp de vară, şi de aproximativ 500.000 lei, pe timp de iarnă. Acestora li se adaugă şi banii încasaţi din contractele individuale cu slătinenii.