Compartiment de Chirurgie Vasculară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Din luna aprilie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are compartiment de chirurgie vasculară, care va deservi întregul judeţ, fiind singura unitate medicală din Olt care poate oferi astfel de servicii. 


Spitalul Slatina se poate lăuda cu o mare realizare. Din 3 aprilie, în cadrul Secţiei de Chirurgie Generală funcţionează Compartimentul de Chirurgie Vasculară. Este pentru prima dată când patologiile vasculare periferice vor putea fi abordate într-o unitate medicală din judeţ. 

„Am obţinut aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie Vasculară, care funcţionează în cadrul Secţiei de Chirurgie Generală. În cadrul compartimentului activează un medic, care era angajat la noi deja, doamna doctor Andreea Moraru, medic specialist chirurgie vasculară, cu pregătire în rezidenţiat la spitalele din Capitală, şi care a fost până acum încadrată în Hemodializă. La momentul acesta este singurul medic specialist pe chirurgie vasculară, în întreg judeţul. Şi dacă ne gândim că în Craiova, centru universitar, sunt doi astfel de specialişti, putem spune că am realizat ceva important pentru comunitate”, a declarat directorul medical al SJU Slatina, medicul Florin Popa. 

Compartimentul funcționează cu medic de specialitate, are 5 paturi și își desfășoară activitatea în cadrul Secției Chirurgie Generală, la etajul 2 din Pavilionul central, cu acces la cele două sectoare septic și aseptic. Pacienții beneficiază de îngrijiri specifice la nivelul sălilor de pansamente existente în cadrul Secției Chirurgie Generală, iar activitatea operatorie se desfășoară în Blocul operator Central, în sălile de operații atribuite Secției Chirurgie Generală. 

Prin înfiintarea acestui compartiment, asigurăm acoperirea unei game largi de patologii vasculare periferice -arterială, venoasă, boală aorto-iliacă, ischemie acută și critică periferică membre inferioare și superioare, patologie traumatică arterială și venoasă, abord vascular pentru hemodializa cronică, boala venoasă cronică, precum și complicații. Motivul principal care a stat la baza deciziei de a înființa noul compartiment constă în faptul că, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți pacienți se adresează Spitalului Județean de Urgență Slatina cu patologii vasculare periferice și erau îndrumați către către alte unități sanitare pentru diverse proceduri de chirurgie vasculară”, spune managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae. 

Potrivit acesteia, compartimentul are deja un pacient care a beneficiat de tratament de specialitate și care are evoluție favorabilă.

„Alături de Consiliul Județean Olt depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical care își desfășoară activitatea în unitate noastră sanitară”, a mai spus managerul SJU.