Comisarii ANPC nu vor mai putea lua telefoanele cu ei în controale

Comisarii pentru protecţia consumatorilor îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare. Decizia a fost luată pentru a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, dar și de a limita presiunile exterioare.


Astfel, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni, a anunţat instituţia.

„Pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”, se spune în comunicatul ANPC, potrivit Agerpres.

De asemenea, Instituţia dă asigurări că frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.