CJ Olt, bani din Fondul de rezervă pentru Slatina, Balş şi Găvăneşti


CJ Olt a aprobat, joi, alocarea a 2.080.000 lei din Fondul de Rezervă al judeţului, prevăzut în bugetul judeţului pe anul 2023, pentru primăriile Slatina, Balş şi Găvăneşti.

Potrivit proiectului aprobat de forul judeţean, 500.000 lei au fost alocaţi pentru Primăria Balş, sumă necesară pentru contribuţia bugetului local şi cheltuielile neeligible în vederea finalizării proiectelor din fonduri externe nerambursabile, pentru susţinerea unităţilor de învăţământ în implementarea proiectelor, pentru asigurarea contribuţiei proprii în cadrul proiectului „Extinderi şi modernizări Compartiment Primiri Urgenţe - în cadrul Spitalului orăşenesc Balş”, dar şi pentru plata serviciilor de salubrizare stradală şi alte bunuri şi servicii.

 80.000 lei au fost alocaţi Primăriei Giuvărăşti, pentru finalizarea proiectului „Îmbunătăţirea accesului la procesul de învăţare în mediul online în cadrul unităţilor de învăţământ de pe raza comunei Găvăneşti, judeţul Olt”.

 Către Primăria Slatina a fost alocată suma de 1.500.000 lei, pentru implementarea proiectului de investiţii „Proiectare şi execuţie Reabilitare şi modernizare strada şi Casetare Canal Sopot în municipiul Slatina”, a cărui valoare se ridică la suma de 4.103.543,53 lei, cu TVA.

 „Din fondul de rezervă, Consiliul Judeţean, aşa cum a obişnuit în fiecare an, pentru anumite probleme bine-documentate şi foarte clare, poate să aloce bani. Astăzi am alocat pentru Primăria municipiului Slatina, oraşului Balş şi comunei Găvăneşti”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.