Ciolacu şi Ciucă s-ar fi înţeles pe comasarea tuturor alegerilor din acest an. Cum s-a tranşat subiectul candidaţilor comuni

Liderii coaliției au amânat ședința care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, însă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vorbit la telefon și s-ar fi ajuns la o înțelegere pe comasare și candidați comuni la toate alegerile din anul 2024.

Conform surselor din PNL, Ciolacu și Ciucă au picat de acord să comaseze alegerile locale cu alegerile europarlamentare. De asemenea, vor fi comasate alegerile prezidențiale cu cele parlamentare.

Marea miză este însă cu totul alta: PSD și PNL vor avea candidați comuni la toate cele 4 rânduri de alegeri din 2024, adică inclusiv candidat comun la alegerile prezidențiale.

Nu s-a decis încă ce partid va da acel candidat comun, dar pe baza acestei înțelegeri se vor negocia toate candidaturile. Vor începe discuții pentru listele la europarlamentare, candidaturile la consiliile județene, la primării și apoi discuțiile pentru candidatul comun la prezidențiale.

Surse din PSD ne-au confirmat negocierile, dar au ținut să precizeze că în ședința de miercuri se va tranșa totul. Atunci vor fi puse la punct toate detaliile, vor fi negociate politic candidaturile și se vor regla aspectele tehnice.

O candidatură comună PSD-PNL la toate alegerile a mai existat pe vremea USL, dar atunci coaliția s-a destrămat înainte de alegerile prezidențiale, potrivit stiripesurse.ro.