Ce se întâmplă cu şcolile unde nimeni nu vrea să fie director. 30 de cazuri, în Olt

Sunt aproape 30 de unităţi de învăţământ din judeţul Olt pentru care nu a optat niciun candidat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că în aceste cazuri vor fi numiţi în funcţie dascăli din respectiva unitate de învăţământ.

„Sunt aproape 30 de unităţi unde n-a optat nimeni. Nu ştiu dacă din comoditate, dar într-o comună directorul a spus că a vrut să-şi încarce documentele online dar n-a reuşit. Vom discuta cu profesorii din acea şcoală! Sunt şcoli unde chiar nu-şi doreşte nimeni. Acolo este un om de sacrificiu. Şcoala trebuie să funcţioneze cu un director şi, în condiţiile acestea, cineva practic chiar se sacrifică pentru binele şcolii”, a declarat Victor Iacobescu.

Profesorii din Olt care vor să devină directori de școli și grădinițe au început de luni susţinerea probei interviu, din cadrul concursului.

Potrivit calendarului, candidaţii sunt programaţi în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. În judeţul Olt, 154 de dascăli au rămas în cursa pentru ocuparea posturilor de conducere din unităţile de învăţământ.

ISJ Olt a stabilit, la Liceul Tehnologic Metalurgic din Slatina, desfăşurarea probei interviu. Graficul pentru desfăşurarea probei de interviu a fost afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat.

Este declarat admis la proba de interviu candidatul care a obtinut cel puţin 7 puncte.

Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 48 de ore de la afișarea rezultatului.