Cartierele Sărăceşti şi Satu Nou din Slatina vor avea o nouă conductă de canalizare pentru apă uzată. Investiţia este în curs (FOTO)

Concomitent cu investiția de reabilitare şi deviere a rețelei de distribuție SP Oituz- strada Prelungirea Pitești din Slatina,  lucrare care face parte din proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are în desfășurare, cu fonduri proprii, o nouă investiție în zonă.

Potrivit unui comunicat al Companiei, se lucrează la introducerea unui conducte de canalizare care să preia apele uzate din Sărăcești și Satu Nou, pompate din SPAU Nucului.

„Datorită acestei investiții, va scădea consumul de energie electrică din SPAU Nucului, iar o mare parte din debitul de ape uzate poate fi descărcat gravitațional în noua conducta de canalizare de pe strada Pitești. Având în vedere că, în  ultimul an, electropompele de la SPAU Nucului au fost înfundate și chiar arse, de nenumărate ori din cauza deșeurilor textile aruncate în rețeaua de canalizare, această investiție a Companiei de Apă Olt rezolvă parțial, problemele care pot să apară în această zonă”, se arată în comunicatul citat.