Caracal şi alte şapte localităţi înfiinţează Zona Metropolitană. Primul proiect cu fonduri europene, în linie dreaptă

Municipiul Caracal îşi face zonă metropolitană, alături de alte şapte localităţi învecinate, iar noua entitate a reuşit deja să atragă primele fonduri europene, din PNRR, pentru proiecte care vizează toate localităţile componente.

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a declarat că primul proiect ce vizează toate localităţile din zona metropolitană se referă la crearea unui sistem de transport în comun cu 14 autobuze. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Avem un proiect pe PNRR, care se referă la transport local. Proiectul a fost depus în vederea obţinerii finanţării. Are o valoare de vreo 14 milioane de euro: 14 autobuze. Mai este un mic proiect, legat de acesta, se numeşte "E-ticket", tot pe PNRR. Totul este fără nicio contribuţie din partea noastră, sperăm să putem să-l luăm.  Este deja depus. Suntem în cărţi”, a declarat primarul Doldurea.

Zona Metropolitană Caracal, la tribunal

Solicitarea pentru înfiinţarea Zonei Metropolitane Caracal este deja pe rolul Tribunalului Olt, potrivit primarului Doldurea. Pe lângă Caracal, din zona metropolitană vor face parte Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu.

„Pentru că s-a modificat legislaţia în privinţa zonelor metropolitane, şi noi, ca municipiu, aveam voie să facem zona metropolitană cu localităţile limitrofe. Atunci, împreună cu primarii din localităţile respective, am avut mai multe întâlniri, şi ei sunt de acord, pentru că poţi să faci proiecte în comun, iar acesta este primul. Deja este la tribunal solicitarea pentru crearea zonei metropolitane. Noi suntem cu un pas în faţă, ca de obieci. Împreună cu Redea, Drăghiceni, Cezieni, Dobrosloveni, Fărcaşele, Stoeneşti şi Deveselu, deci şapte localităţi care au puncte comune cu Caracalul, am făcut deja această asociere şi această zonă metropolitană”, a mai declarat Ion Doldurea.

Zona Metropolitană reprezintă o formă juridică de asociere între localităţi care permite implementarea unor proiecte comune de dezvoltare şi accesarea de fonduri europene.