Cantina Colegiului „Ion Minulescu”, redeschisă. Controale în toate unităţile de învăţământ din judeţ

Potrivit Direcţiei Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, a fost finalizată analiza probelor de materie primă prelevate din cantina Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, săptămâna trecută, după ce zeci de elevi s-au prezentat la UPU Slatina, cu stări de rău. Printr-un comunicat de presă, DSVSA Olt informează că o singură probă, la smântână, a avut rezultat neconform, investigaţiile fiind în desfăşurare. 

„Toate datele obținute în urma verificărilor au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea coroborării informațiilor. Ca urmare a solicitării reprezentanților Colegiului „Ion Minulescu” din Slatina, DSVSA Olt a efectuat recontrolul la respectiva cantină, unde s-a constatat remedierea deficiențelor identificate și ca urmare, începând de astăzi, 31.05.2022, obiectivul și-a reluat activitatea”, precizează reprezentanţii DSVSA Olt.

Inspectorii sanitar-veterinari anunţă că în acest moment sunt controale în toate cantinele care deservesc unitățile de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal.

„În vederea prevenirii apariției unor episoade de toxiinfecție alimentară, în următoarea perioadă se vor intensifica controalele în unitățile de alimentație din imediata vecinătate a unităților de învățământ”, se mai arată în comunicat remis de DSVSA Olt. 

Săptămâna trecută, cantina celui mai mare liceu din judeţ a fost închisă temporar şi amendată cu 10.000 de lei pentru: deficiențe structurale (infiltrații pe tavane pe zone restânse), monitorizarea temperaturii în spațiile cu regim termic nu se face corespunzător, nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare, dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021.

Marţea trecută, 24 de elevi s-au prezentat la UPU şi Pediatrie cu grețuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale, iar 14 dintre aceştia au rămas internaţi, 10 cu forme uşoare şi patru cu forme medii. Miercuri dimineaţă, peste 90 de elevi din ciclul primar au absentat de la cursuri.