Candidatul PNL Slatina, acuzat că vrea să agaţe o fată de 15 ani. Anchetă deschisă de poliţie

Poliţia s-a autosesizat după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora candidatul PNL Slatina, Mario De Mezzo, îi face avansuri unei minore în vârstă de 15 ani. Potrivit unor capturi ale conversației dintre cei doi, de pe Instagram, liberalul îi spune fetei că este superbă şi că „dragostea nu are vârstă”.


Potrivit capturilor publicate pe mai multe grupuri de Facebook, politicianul o abordează pe adolescentă prin intermediul mesajelor directe (DM) ale Instagram: „Bună, te-am văzut astăzi în parcul de la Mc şi voiam să te întreb câţi ani ai, eşti superbă!”

„Bună. Îmi amintesc, mi-ai cerut nr de te, am 15 ani”, răspunde fata.

Conversaţia continuă:

Mario De Mezzo: Auch, credeam că eşti mai mare fată. Dar nu pari fizic de 15 ani, arăţi a o fată trecută prin viaţă. Eşti superbă din orice punct de vedere

Adolescenta: Mulțumesc, şi tu eşti un om serios!

Mario De Mezzo: Mersi măi drăguţa mea, dar până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?

Adolescenta: Așa este cred. Habar nu am. Nu am avut o relaţie până acum, nu am de unde să ştiu

Mario De Mezzo: Te pot ajuta eu, ai planuri mâine buburuză?


  • Foto Candidatul PNL Slatina, acuzat că vrea să agaţe o fată de 15 ani. Anchetă deschisă de poliţie
  • Foto Candidatul PNL Slatina, acuzat că vrea să agaţe o fată de 15 ani. Anchetă deschisă de poliţie
  • Foto Candidatul PNL Slatina, acuzat că vrea să agaţe o fată de 15 ani. Anchetă deschisă de poliţie


Poliţiştii s-au atosesizat în urma apariţiei informaţiilor pe site-urile de socializare şi au deschis o anchetă.

"Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, privind un bărbat care ar fi făcut avansuri unei minore, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este abilitat să comunice următoarele:

La data de 8 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru stabilirea veridicității informațiilor apărute în spațiul public", transmite IPJ Olt.

Filmuleţele din laptop

Pe când era prefect, Mario De Mezzo a acuzat acuză că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

Liberalul a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.