Băut bine, un bărbat, din Gura Padinii, urmărit de poliţişti, a intrat cu maşina într-un gard

Băut bine, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Gura Padinii, urmărit de poliţişti, a pierdut controlul volanului, a lovit doi copaci de pe marginea drumului şi a ricoşat într-un gard, pe raza localităţii Orlea. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,98 mg/l.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice, noaptea trecută, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Drumul Național 54A, în orașul Corabia.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, până în comuna Orlea, unde conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcție de deplasare și a intrat în coliziune cu doi pomi, ulterior ricosând într-un gard.

În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale, iar la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Gura Padinii.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Corabia în vederea prelevării mostrelor biologice, însă acesta a refuzat prelevarea”, transmite IPJ Olt.

 Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale.