Bătrân din Morunglav, lăsat fără porc în prag de Crăciun. Hoţii, prinşi după ce au vândut animalul în judeţul Vâlcea

Un tânăr în vârstă de 39 de ani, din Osica de Sus, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, alături de un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani, din Oboga, a furat un porc din gospodăria unui bătrân în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav.


Potrivit poliţiştilor, cei doi au intrat în gospodăria bătrânului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de unde au furat porcul în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei”,  transmite IPJ Olt.

 Porcul, găsit în judeţul Vâlcea

 Anchetatorii au reuşit să dea de urma porcului, pe care hoţii reuşiseră să-l vândă într-o comună din judeţul Vâlcea.

Unul dintre autori a fost reţinut pentru 24 de ore.

 „De asemenea, suina a fost identificată în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, aceasta fiind ridicată și predată persoanei vătămate, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate.

 După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, arată poliţiştii.