Anunţ Oficial: De mâine, se circulă pe Centura Slatinei

Lotul 2 al Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care ocoleşte municipiul Slatina, va fi dat în folosinţă începând de mâine, până la ora prânzului.

Confirmarea oficială a fost făcut, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul CJ Olt, la care au participat reprezentanţii firmei care a monitorizat lucrările pe acest lot, reprezentanţi ai Secţiei Drumuri Naţional Slatina şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene.

 Ion Stancu, reprezentantul firmei care a monitorizat lucrările pe acest lot al Drumului Expres, a declarat că, în cursul zilei de astăzi, se desfăşoară recepţia investiţiei.

 „Lucrările la Drumul Expres, Tronsonul 2, Lotul 2, au fost finalizate. În cursul acestei zilei de astăzi, comisia desemnată pentru recepţie la terminare îşi desfăşoară activitatea şi sperăm ca până la finalul zilei să ne dea acceptul privind recepţia acestor lucrări. Pentru darea în circulaţie, însă, este nevoie să fie preluat de către administratorul drumului, DRDP Craiova, şi nodul rutier Valea Mare care face parte din următorul tronson, Tronsonul 3. Lucrările la acest nod rutier sunt parţiale, la acest moment, dar pentru darea în circulaţie a Lotului 2, s-a făcut posibil de către antreprenor realizarea a două giraţii şi bretele de legătură”, a declarat acesta.

 La rândul său, vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, a vorbit despre importanţa unor astfel de investiţii pentru judeţul Olt.

 „Vorbim despre un obiectiv de succes, un drum perfect. Investiţiile sunt aşteptate, conducătorii auto vor fi foarte mulţumiţi, în trafic. Practic, este o oportunitate economică pentru judeţul nostru. De altfel, legătura între judeţul Olt şi Bucureşti este mult mai facilă şi, cu siguranţă, când vorbim despre o variantă ocolitoare a municipiului Slatina, este clar că acesta nu va fi ocolit de investitori şi de oportunităţi economice”, a declarat Ionuţ Ivan.

 Odată deschisă circulația pe 28 iulie pe lotul Piatra Olt – Slatina, tot tronsonul 2 al Drumului Expres DEx 12 Craiova – Pitești va fi utilizabil, pe toți cei aproape 40 de kilometri ai săi, după ce în aprilie fusese deschis traficul pe primul lot care ocolea Balșul, marcând atunci practic deschiderea primilor kilometri veritabili de drum expres din România.

 DEx12 Tronsonul 2 Balș – Slatina, împărțit în loturile Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km, are o valoare de 1,45 miliarde lei (fără TVA).

 

Constructor este asocierea de firme româneşti UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct (România).