Angajat al TMK Slatina, mort în urma unui accident de muncă

Un angajat în vârstă de 53 de ani al TMK Slatina a murit, joi, în urma unui accident de muncă petrecut la societatea de pe strada Drăgăneşti.


Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Slatina, angajat al unei societăți comerciale cu specific producție țevi metalice, în timp ce se afla la padul de alimentare al mașinii de retezat, ar fi fost lovit de o țeavă, iar ulterior ar fi fost prins între două țevi. La fața locului s-au deplasat un echipaj al ambulanței și un echipaj smurd, care au efectuat manevrele de resuscitare, fiind constatat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru efectuarea necropsiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Potrivit unor informaţii, bărbatul din Slatina lucra la badul de alimentare a maşinii de retezat şi a fost prins între două ţevi.

Bărbatul era unul dintre cei mai vechi angajaţi ai TMK, lucra de multă vreme pe acel utilaj şi nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat.

La faţa locului sunt poliţiştii dar şi inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt.