Amendă aplicată de DSVSA Olt, după ce mai mulţi elevi de la Liceul „Minulescu” Slatina au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Cantina unităţii, închisă

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a aplicat deja o amendă, în urma unui control, după ce zeci de copii de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Cantina unităţii a fost închisă.

În urma suspiciunii de toxiinfecție alimentară la Colegiul „Ion Minulescu” din Slatina, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA Olt s-a deplasat la cantina colegiului pentru efectuarea anchetei epidemiologice, potrivit unui comunicat al insituţiei.

În urma controlului au fost depistate o serie de neconformități, dintre care menționăm:

-deficiențe structurale (infiltrații pe tavane pe zone restânse)
-monitorizarea temperaturii în spațiile cu regim termic nu se face corespunzător
-nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare
-dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021 .

O amendă în valoare de 10.000 lei a fost aplicată de DSVSA, iar cantina a fost închisă.

„Au fost prelevate probe din materiile prime și trimise în regim de urgență pentru efectuarea analizelor în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Ca urmare a neconformităților constatate a fost aplicată sancțiune contravențională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10.000 lei . S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului cantină, până la remedirea deficiențelor”, transmit inspectorii sanitar-veterinari .

Aceştia adaugă că ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, în vederea stabilirii sursei de contaminare.