Acţiune de plantare copaci cu peste 300 de voluntari, în comuna Mărunţei

Peste 300 de voluntari au participat, zilele trecute, la o acţiune de plantare copaci pe o suprafaţă de peste 12 hectare, în comuna Mărunţei, după ce o acţiune similară a fost organizată şi în apropiere de Caracal.

Acţiunea a fost sprijinită de Asociaţia „Plantăm fapte bune în România”. Coordonatorul acţiunii, Adrian Ilie, spune că nu trebuie pierdut niciun moment pentru a planta copaci, având în vedere încălzirea globală resimţită tot mai intens şi în judeţele Olteniei.

Am crescut în sudul țării și vreau să avem și aici păduri. În vara acestui an am luat temperatura la sol în Sahara Olteniei  - se află în Dolj:  59 grade Celsius și, la câțiva metri într-o plantație de salcâm, erau 30 de grade. Avem temperaturi din ce în ce mai mari și la noi, trebuie să conştietizăm că dacă nu plantăm acum, mai târziu o să ne fie mult mai greu să stabilizăm nisipurile zburătoare din sudul țării și să stopăm deşertificarea. Am ales acest drum cu drag și vreau că urmașii noștri să se bucure pădurile plantate de noi”, a explicat el.

Adrian Ilie este un tânăr orginar din Dăneasa, Olt, care la 29 de ani s-a implicat în mai multe proiecte de voluntariat care au vizat împădurirea unor zone din ţară.

Adrian început să lucreze de la vârsta de 15 ani, iar de trei ori a plecat în străinatate. Ulterior şi-a dat seama că are nevoie să îşi termine studiile, aşa că s-a înscris la facultate, unde a început să se implice în acţiuni de împădurire.