Absolveţii de liceu au intrat în febra Bacalaureatului. Probele scrise încep pe 1 iulie

De astăzi, 17 iunie, absolvenţii de liceu au intrat în calendarul probelor Examenului de Bacalaureat. Prima probă susţinută este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele scrise înjcep pe 1 iulie, cu cea la limba și literatura română. 


Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie - iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie.

Probele se vor desfășura după următorul calendar:

17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

19 - 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

19 - 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale (proba D)

25 - 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Probele scrise din sesiunea iunie - iulie 2024 încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12.00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12.00 - 18.00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.