A murit judecătoarea Diana Mihaela Cotoi de la Tribunalul Olt

S-a stins din viaţă judecatoarea Diana Mihaela Cotoi, magistrat în cadrul Tribunalului Olt, cunoscută pentru judecarea dosarelor lui Bercea Mondial, Gheorghe Dincă sau cel al fiului lui Sile Cămătaru. Magistratul cu o activitate de peste 25 de ani a solicitat eliberarea din funcţie, prin pensionare, pe data de 1 martie 2023. Diana Cotoi s-a stins din viaţă din cauza unor probleme grave la inimă.

S-a stins din viaţă judecătoarea Diana Mihaela Cotoi, de la Tribunalul Olt, care se pensionase la cerere în urmă cu doar o lună. Cunoscuta magistrată era grav bolnavă.

Diana Mihaela Cotoi este cea care a judecat cazul lui Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două fete, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşeanu, decizie care nu este încă defitivă.

Printre cazurile cunoscute judecate de Diana Mihaela Cotoi este şi cel al lui Bercea Mondial, în procesul în care a fost judecat pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul.

Diana Mihaela Cotoi avea o vechime în funcţa de judecator de peste 25 de ani.  Pa data de 30 martie, 2023, preşedintele României, Klaus Iohannis, semnase decretul de pensionare al magistratului de la Tribunalul Olt.

Tribunalul Olt îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei COTOI Diana Mihaela, fost  judecător al Secției Penale din cadrul acestei instanțe, colegă ce va rămâne în amintirea noastră ca un veritabil model  uman şi profesional.

În aceste clipe de profundă tristețe noi, colegii, transmitem condoleanțe familiei îndoliate și ne rugăm lui  Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Mare din satul Pojogeni(Valea Rea), Tg. Cărbunești, jud. Gorj, în 30.04.2023, iar înhumarea va avea loc la cimitirul din aceeași localitate în ziua de marți, 02 mai, ora 11.00”, se arată pe portalul Tribunalului Olt.