5 trucuri pentru a te răcori într-o zi caniculară

Lunile de vară au adus o căldură deseori insuportabilă, de care nu reușești să scapi niciunde. Nici acasă, nici la birou și cu siguranță nu când mergi pe stradă, sub soarele arzător. Dacă vrei să treci cu bine peste vara asta, fără să te arzi sau să faci insolație, trebuie să respecți câțiva pași.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți mai confortabil, chiar dacă indicele de temperatură este roșu:

1. Clătește-te cu apă rece în locuri cheie

Tocmai ai făcut o plimbare prin căldură și deși ai intrat într-un birou cu aer condiționat, simți că arzi, îți este foarte cald și abia poți respira. Un truc ca să te răcorești rapid este să te clătești cu apă rece.

Dar nu oriunde, ci în punctele cheie ale corpului, care emană cea mai multă căldură: încheieturi, glezne, gât, tâmple, în spatele genunchilor și piept.

2. Fă un duș cald

Primul instinct pe care îl ai când ajungi acasă este să faci un duș rece. Pentru că porii se închid de la apa rece, te simți instant mai bine. Dar, pentru că temperatura internă nu a scăzut, în câteva minute îți va fi iar foarte cald.

Prin urmare, cea mai bună alegere este să faci un duș cald, care te va ajuta să transpiri și să te simți mai bine pe termen lung. Pentru o baie relaxantă, folosește aceste geluri de duș, care îți vor hidrata pielea după o zi călduroasă.

3. Hidratează-te constant

E ușor să uiți să bei apă, te iei cu munca sau cu prietenii și nici nu îți dai seama când a trecut ziua iar tu ai băut doar un pahar de apă. Dar în timpul verii, mai ales când transpiri foarte mult, nu trebuie să ignori hidratarea.

Prin transpirație corpul se răcorește dar elimină și apă. Pentru a te simți cât mai confortabil la temperaturi mari, bea cel puțin 8 pahare de apă. Apa ajută corpul să funcționeze în parametri optimi.

4. Poartă haine din fibre naturale

Nu ai cum să eviți să te deplasezi prin căldură, dar poți să alegi hainele potrivite, care îți vor lăsa pielea să respire. Materialele sintetice precum poliesterul, îți țin transpirația lipită de corp și nu o lasă să se usuce.

Optează pentru fibre naturale precum bumbac sau in. Mai mult, alege haine în culori cât mai deschise care să reflecte razele soarelui și croieli largi, care să nu ți se lipească de piele.

5. Mănâncă mese mici

Atunci când corpul tău digeră mâncarea are un loc un proces natural prin care se degajă căldură. Astfel, cu cât sunt mai mari mesele, cu atât corpul va avea mai mult de procesat și îți va fi mai cald.

Alege, în schimb, mese mai mici, ușor de digerat, precum salate reci pline de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Nu poți controla vremea, așa că, singura soluție e să te adaptezi. Folosește toate ideile de mai sus ca să te răcorești și nu uita să te dai cu cremă cu factor de protecție solar de fiecare dată când ieși din casă. Soarele te poate arde și când este înnorat, datorită radiaților UV.

Sursă foto: Shutterstock.com