175 de clădiri din judeţul Olt, cu risc la cutremur. Care sunt în pericol să se prăbuşească, la primul seism serios

175 de imobile din judeţul Olt au fost încadrate în clase de risc seismic, în urma expertizării, potrivit datelor remise de Instituţia Prefectului.

Potrivit surselor citate, dintre aceste clădiri, 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, trei clădiri sunt cu risc seismic I, iar una a fost propusă pentru demolare.

 118 dintre cele 175 de clădiri din judeţ, care sunt încadrrate în clase de risc seismic, sunt administrate de instituţii ale statului, fiind vorba de şcoli, primării, cămine culturale sau grădiniţe.

Lista clădirilor expertizate la nivelul judeţului Olt, încadrate în clasa I de risc seismic:

 comuna Mihăeşti – dispensar medical uman – clădire construită în anul 1920, parter, situată pe strada Principală, consolidare finalizată;

 municipiul Caracal – Casa Hagiescu-Mirişte – clădire construită în anul 1900, parter+1 etaj, situată pe strada Bogdan Petriceicu Haşdei, în curs de consolidare din anul 2021;

 comuna Slătioara – sediu primărie – clădire construită în anul 1848, parter, situată pe strada Revoluţiei - există un proiect pentru construirea unui nou sediu pe acelaşi amplasament şi demolarea celui existent.