VIDEO. Accidentul de pe Drumul Expres, provocat de o şoferiţă care a mers patru kilometri pe contrasens

Accidentul rutier petrecut pe Drumul Expres Craiova Piteşti, în urmă cu aproximativ o oră, a fost provocat de o şoferiţă din judeţul Argeş, care a circulat pe contrasens pentru mai bine de patru kilometri.

Aceasta a intrat cu autoturismul său într-o altă maşină, care circula regulamentar pe banda doi. În accident a fost implicat şi un autocamion.În urma accidentului, traficul rutier este blocat, pe Drumul Expres 12 (DEx12), pe sensul de mers Craiova către Pitești, la kilometrul 32, a fost blocat

La faţa locului a fost solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD, însă nu a transportat vreun pacient la spital.

Traficul rutier a fost deviat pe drumul naţional DN 65.

„Polițiștii Serviciului Rutier Olt sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului. Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx12) pe sensul de mers Craiova către Pitești va fi deviat, de la kilometrul 27, pe Drumul Național 65 - European 574, până la finalizarea cercetărilor”, transmite IPJ Olt.


Poliţiştii au deschis un dosar penal, pe numele şoferiţei din Argeş.

"Din primele cercetări, un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 49 de ani, în care se mai afla și o altă femeie, pasager, nu ar fi respectat semnificația indicatorului accesul interzis și a pătruns pe Drumul Expres 12, circulând pe sensul opus de mers, unde la kilometrul 32, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, pe banda 2 de mers, din direcția Craiova către Pitești.

Din coliziune, autoturismul condus de bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ricoșat într-un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus regulamentar pe banda 1 de mers, de către un bărbat de 45 de ani.

În urma evenimentului, cei doi șoferi ai autoturismelor, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

De asemenea, și pasagera din autoturismul condus de femeia de 49 de ani, a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată cu un elicopter SMURD, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Conducătorii celor trei autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceste momente, traficul a fost reluat în condiții normale"
, transmite IPJ Olt.