Sute de clădiri ale şcolilor şi grădiniţelor din Olt nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Unde sunt probleme şi privind condiţiile igienico-sanitare

Doar 58 din cele peste 500 de clădiri ale grădiniţelor şi şcolilor din judeţul Olt au autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat remis de Prefectură. Sursa citată arată, totodată, că în urma controalelor din ultimele săptămâni, în 17 unităţi de învăţământ nu sunt asigurate condiţiile igienico-sanitare.

Potrivit comunicatului citat, în ceea ce privește securitatea la incendiu, dintr-un total de 504 clădiri (grădinițe, școli, internate, cantine etc), 58 sunt autorizate, 156 sunt neautorizate, iar 290 nu fac obiectul autorizării. Facem mențiunea că 146 de clădiri sunt echipate cu hidranți, iar 100 sunt echipate cu instalații de detectare, semnalizare și alarmare.
 
În toate cele 163 unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Olt este asigurată încălzirea pe perioada sezonului rece 2022-2023.  

La începutul acestui an școlar, în urma verifcărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică, în 17 unități de învățământ nu sunt asigurate condițiile igienico-sanitare.

Totodaăt, preșcolarii și școlarii din şapte unități de învățământ (1 grădiniță și 6 școli) își vor desfășura activitatea în alte locații de pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale, după cum urmează: GPN Brebeni Sârbi, Școala Gimnazială Piatra, Școala Primară Catanele, Școala Primară Rusănești, Școala Gimnazială Cornățelu, Școala Primara Băleasa și Școala Gimnazială Morunglav.

„Problemele constatate sunt generate de probele de apă necorespunzătoare, lipsa alimentării cu apă, dar și lucrările de reabilitare în desfășurare. Menționăm că o parte din reprezentanții acestor locații au depus la DSP Olt documentațiile necesare, inclusiv probe de apă, pentru obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare”, transmite Prefectura Olt.

În județul Olt, transportul elevilor de la  domiciliu spre unitățile de învățământ este asigurată cu  124 microbuze școlare.