Emil Moţ, reacţie la cazurile de toxiinfecţie alimentară de la Liceul „Minulescu”: În calitate de primar al Slatinei, dar și de părinte, sunt îngrijorat și dezamăgit

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a solicitat demararea unor anchete care să clarifice situaţia de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” unde aproximativ 21 de copii, care frecventează after-ul unităţii şcolare, s-au prezentat marţi după-amiază în UPU Slatina cu vărsături, dureri de burtă şi diaree, existând suspiciunea unui focar de toxiinfecţie alimentară.


Primarul şi-a exprimat îngrijorarea şi dezamăgirea faţă de situaţia existentă.

„În calitate de primar al Slatinei, dar și de părinte, sunt îngrijorat și dezamăgit de situația creata în cadrul Colegiului Național Ion Minulescu. O întâmplare nefericită, care trebuie, însă, verificată de cei cu atribuții în domeniul sănătății publice. Tocmai, pentru ca astfel de incidente care pun în pericol sănătatea copiilor, sa nu se mai repete nicaieri în orașul nostru. În acest sens, am solicitat inspectorului șef al ISJ Olt o ancheta urgentă și luarea celor mai drastice măsuri. Sper ca ancheta demarată de DSP, DSV și ISJ Olt sa găsească rapid cauza care a pus în pericol sănătatea copiilor nostri”, transmite Emil Moţ.