„Cinci metri cubi de apă - ţeapă!”, sloganul strigat de prefectul de Olt în tinerețile lui pesediste

Noi dezvăluiri din vremea în care actualul prefect şi preşedinte al PNL Slatina activa în cadrul PSD au fost făcute, în cadrul emisiunii „Reporter 24” de seara trecută. Cinci metri cubi de apă gratuiţi, promisiunea electorală pe care o are în prezent, îi displăcea acum aproximativ 20 de ani, când striga cât îl ţineau plămânii că este o ţeapă!


Secretarul general al PSD Slatina, Emil Popa, membru al partidului de peste 27 de ani, a istorisit în cadrul emisiunii „Reporter 24” un moment petrecut atunci când fostul primar Darius Vâlcov promitea gratuitate la apă, exact ca prefectul de azi.

Doar că acesta din urmă se regăsea în tabăra PSD, la acea dată, şi alături de aproximativ 500 de tineri a găsit o metodă inedită de a sancţiona promisiunea electorală a lui Vâlcov.

„Dumnealui (Mario De Mezzo - n.red.) era la vătafii roşii, care atunci îi dăduseră loc de muncă. Ideea a fost că se începuse o campanie dură, vehementă a domnului Vâlcov. Noi eram tineri şi am vrut să contracarăm. Şi am ieşit pe bulevardul A.I. Cuza, pe partea cu sediul PSD de la Cinema Alutus aveam 200 de tineri, iar pe partea cealaltă aveam 200. Unii dintr-o parte strigau „cinci metri cubi de apă”, iar ceilalţi, unde se afla şi actualul prefect, răspundeau: „ţeapă!”. Adică, a rămas cu aceşti „cinci metri cubi de apă - ţeapă!”, de atunci, şi probabil că nu poate uita”, a povestit Emil Popa.

„Am un bun prieten şi coleg, Bogdan Apostoliceanu, care era cu noi în acea vreme, dar şi alţii. Mai sunt şi alţii!”, a adăugat el.

Campanie cu orice preţ

Recent, manipularea pusă la cale de prefectul de Olt privind iniţierea unui referendum pentru acordarea de apă gratis cetăţenilor, a fost demontat pas cu pas.

În primul rând, cei de la PNL au iniţiat de fapt o petiţie în vederea organizării unui referendum, iar preţul apei nu poate fi modificat sau ajustat atât timp cât Compania de Apă are în desfăşurare investiţii cu fonduri europene. 

Totodată, lista de semnături întocmită de prefect şi de adepţii săi este doar un pretext pentru crearea unei baze de date cu numerele de telefon ale slătinenilor.