VIDEO. O tânără, din Slatina, stabilită în Spania, predă cursuri de cultură şi civilizaţie românilor din Zaragoza. Moment special de ziua marelui poet Mihai Eminescu

O tânără, din Slatina, stabilită în Spania, duce mai departe cultura şi civilizaţia românească. De aproape doi ani, Alina Nicolae predă, în provincia Zaragoza, cursul de cultură şi civilizaţie românească conaţionalilor săi. De ziua marelului poet Mihai Eminescu, aceasta împreună cu alţi colegi, în parteneriat cu o şcoală din Braşov, au pregătit un moment special. Poezia „Sara pe deal” a fost transpusă pe melodie şi interpretată într-o manieră deosebită.

S-au împlinit, astăzi, 15 ianuarie, 171 de ani de la naşterea petului naţional Mihai Eminescu. Pentru a-i aduce un omagiu, elevi ai cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania, sub îndrumarea profesorilor Mihaela Ispas, Cecilia Stan Tomescu şi Alina Nicolae, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Hoghiz, Braşov, prin implicarea profesorilor Cristina Sălăjean, Mihaela Comşa şi părintelui Mihai Gavrilă Simen, preot paroh la Parohiile Bogata Olteană şi Dopca, alături de soţia acestuia, interpretează, în acorduri de chitară, pe muzica compozitorului ieşean Vasile Popovici, „Sara pe deal”, pe versuri scrise de poetul nepereche Mihai Eminescu. 

Alina Nicolae este o tânără slătineancă, care s-a stabilit în Spania, acolo unde predă Cursul de limbă, cultură și civilizaţie românească (LCCR), un proiect internaţional dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi alte state membre UE. 

„Nu cunosc mândrie mai mare decât să fiu român. Pătrunsă de profunzimea celebrului citat al marelui poet Mihai Eminescu, împărtăşesc importanţa organizării de activităţi culturale într-o lumea în care acestea par să nu mai aibă întâietate. Mândria de fi român, împletită cu dorinţa de a avea un viitor strălucit atât eu cât şi copiii şi elevii mei, m-au determinat să mă întorc spre trecut, să redau crâmpeie de odinioară şi să transmit tuturor românilor de pretutindeni însemnătatea păstrării şi perpetuării lucrurilor cu adevărat importante în această lume. Românii nu trebuie să uite că pe 15 ianuarie a fiecărui an ne amintim cu drag de marele nostru poet naţional, Mihai Eminescu, şi de versurile acestuia”, a declarat Alina Nicolae, slătineanca stabilită în Spania, care predă cursul de limbă, cultură și civilizaţie românească conaţionalilor din provincia Zaragoza.