VIDEO. Mario De Mezzo, acuzat că Prefectura e condusă „pe persoană fizică”

Subprefectul Cosmin Floreanu a rupt tăcerea despre ceea ce se întâmplă în Prefectura Olt, de la venirea în instituţie a liberalului Mario De Mezzo. El a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24” difuzată de postul Olt Tv, că Prefectura a trecut „pe persoană fizică”.


 Cosmin Floreanu a declarat că Mario De Mezzo urmăreşte doar să câştige capital politic, iar instituţia este condusă „pe persoană fizică” de noul prefect şi de consiliera sa, transferată de la PNL Sector 1.

 „Într-adevăr, am un coleg nou la Instituţia Prefectului pentru că împreună cu domnul prefect asigurăm conducerea instituţiei, mai mult sau mai puţin. Nu e un şef nou, un coleg nou, pentru că facem parte din două partide care sunt la putere în acest moment şi care şi-au asigurat conducerea acestei ţări.

 Dacă este să ne referim strict la activitatea administrativă, să facem o comparaţie între cei doi, vă pot spune că împreună cu domnul Homorean, din punct de vedere administrativ, conlucram foarte bine, comunicam foarte bine, încercam să găsim împreună soluţii la problemele cu care Instituţia Prefectului se confrunta zi de zi. Dacă este să discută despre ce se întâmplă de două luni, de când este noul prefect venit, vă pot spune că această comunicare şi această colaborare nu prea mai există. Conducerea Instituţiei Prefectului se face pe persoană fizică: dânsul, împreună cu consiliera dânsului, conduce pe persoană fizică această instituţie. Prin toate acţiunile pe care aceştia încearcă să le întreprindă se pare că doresc să aibă o cât mai mare vizibilitate în spaţiul public şi să-şi facă o cât mai mare publicitate, probabil în scopuri electorale pentru anul 2024, dar asta rămâne de văzut”, a declarat Cosmin Floreanu.

 Totodată, subprefectul a confirmat că Mario De Mezzo şi consiliera sa au reuşit să inducă o stare de tensiune în rândul angajaţilor Prefecturii Olt.

 „În momentul în care treburile curente ale Instituţiei Prefectului sunt lăsate în planul doi şi tu alergi după publicitate şi după extraordinar şi după can-can, nici angajaţii instituţiei, care sunt profesionişti, care îşi fac datoria indiferent de partidul politic sau indiferent de conducerea pe care o au, sunt puţin deranjaţi de acest lucru. Dar, asta este situaţia, mergem înainte şi încercăm să ne facem treaba cât de bine putem. Din punctul meu de vedere, încerc să fac tot ce ţine de mine pentru a duce mai departe activitatea Instituţiei Prefectului şi pentru a putea ajuta cetăţenii şi primăriile, în cazul în care sunt întâmpinate probleme”, a conchis subrefectul.