VIDEO. Consilierul judeţean, George Şofaru, agresat pe un câmp din Văleni. Agresorul a fost reţinut

Omul de afaceri George Şofaru, care este şi consilier judeţean, a fost atacat, luni dimineaţă, de un cetăţean din localitatea Văleni, care deţine un adăpost de animale în zona în care acesta are terenuri în arendă, pe care le cultivă. Conflictul este mai vechi, pe numele agresorului existând plângeri din partea agricultorilor, care susţin că bărbatul îşi paşte animalele pe culturile lor. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost reţinut 24 de ore.

Conflictul mai vechi dintre agricultorii din zonă Văleni şi un crescător de animale, pe numele căruia există plângeri repetate că le distruge culturile, a escaladat luni dimineaţă. Consilierul judeţean George Şofaru, care are terenuri în arendă şi îşi verifica stadiul culturilor, a fost atacat în propria maşină de către fermierul din acea zonă. Bărbatul, împreună cu fiul său, care are 14 ani, l-au atacat şi i-au spart geamul de la maşină.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Dăneasa, care au stabilit faptul că, la data de 20 martie 2023, un bărbat, în  vârstă de 52 de ani și un minor, în vârstă de 14 ani, ambii din comuna Văleni, județul Olt, în timp ce se aflau pe un teren agricol, situat în extravilanul localității, ar fi adresat amenințări cu săvârșirea de infracțiuni unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, distrugându-i și geamurile laterale ale autoturismului. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, transmite IPJ Olt.

Ulterior, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele bărbatului în vârstă de 52 de ani, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.  Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propunerea arestării preventive.