Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Olt, şi-a pus capăt zilelor pentru că l-a părăsit soţia

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, stabilit în comuna Topana, judeţul Olt, şi-a pus capăt zilelor miercuri seara, în jurul orei 17.30. Înainte de a recurge la acest gest, bărbatul i-a transmis o filmare cu ceea ce intenţionează să facă fiului său, care l-a sunat pe primarul din Topana să meargă să-l împiedice. Totodată, au fost alertate autorităţile, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Primarul localităţii Topana, Gheorghe Barbu, a fost primul care a ajuns la locuinţa bărbatului, pentru a-l împiedica să comită gestul. Acesta şi un consilier local din comună au intrat în locuinţa bărbatului în vârstă de 54 de ani, însă, din păcte, nu l-au mai putut salva.

„Ameninţa de mai mult timp că se va sinucide, iar aseară i-a reuşit. M-au sunat copiii, fiul şi nora, care locuiesc în Mioveni, că le-a transmis o filmare cu spânzurătoarea, să merg repede la el acasă să-l opresc. M-am dus împreună cu un consilier din comună, care locuieşte aproape de el, însă, din păcate, era prea târziu. S-a spânzurat la etajul casei... L-am coborât, l-am resucitat, dar degeaba. Ambulanţa a ajuns destul de greu, într-o oră, din cauza poleiului”, a precizat primarul localităţii Topana, Gheorghe Barbu.

Bărbatul a lăasat şi un bilet de adio în care şi-a motivat fapta. Acesta nu s-a putut împăca cu ideea că a fost părăsit de soţie, cu care se afla în proces de divorţ. 

În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Scornicești, găsind victima dată jos din funie, de către primarul comunei Topana, care a ajuns primul, fiind anunțat de eveniment de către reprezentanții I.S.U. Olt.

Totodată, la fața locului s-a deplasat și un echipaj de ambulanță, fiind constatat decesul bărbatului. În urma examinării sumare a cadavrului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului.

Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat Ionuţ Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.