Sprijin financiar pentru skaterii slătineni care vor participa la Campionatul Internaţional de Skateboarding „The World Round Up”

Skaterii Marius Constantin, Rhiana Grigore şi Daniel Popescu vor reprezenta Slatina la Campionatul Internaţional de Skateboarding „The World Round Up”, care se va desfăşura în luna mai, în Canada. Primaria municipiului Slatina le va asigura celor trei sportivi slătineni un sprijin financiar de 15.000 de lei pentru transportul şi participarea la această competiţie internaţională.

Cunoscutul skater slătinean Marius Constantin va participa, în luna mai, împreună cu alţi doi sportivi, Rhiana Grigore şi Daniel Popescu, la campionatul Internaţional de Skateboarding „The World Round Up”, ce se va desfăşura în Canada. 

Municipalitatea îi va sprijini pe cei trei sportivi să participe la concursul de anvergură cu suma de 15.000 de lei, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus apropării în Consiliul Local. 

„Suma de 15.000 lei care urmează a fi acordată ca sprijin financiar a fost prevăzută în bugetul programelor și proiectelor culturale, educative și manifestări sportive pe anul 2023, cap. 67.02. „Cultură, recreere și religie”. Importanța promovării activitățiilor sportive atât pe plan național cât și pe plan internațional, deoarece domeniul sportului defineşte natura morală, intelectuală, estetică, ce îşi găsește locul cuvenit în ansamblul general al valorilor culturale”, se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

Competiţia se va desfăşura în perioada 19-22 mai, în orașul Cloverdale, British Colombia, Canada.