Spitalul Caracal, acreditat în ciclul al doilea, în 2020. Director: „Criteriile urmărite sunt pentru toate tipurile de servicii”

Spitalul Municipal Caracal va intra în procedura de acreditare, în ciclul al doilea. Evaluarea spitalului caracalean este programată în 2020, în trimestrul al patrulea. Reprezentanţii unităţii medicale din Caracal spun că întreaga activitate este evaluată, şefii de secţii şi de servicii primind, în această perioadă, fişe de autoevaluare.

După acreditarea din octombrie 2015, Spitalul Municipal Caracal va intra în ciclul al doilea de evaluare.

Directorul medical de la Spitalul Caracal, medicul Cristina Zâmbrea, a precizat că toate serviciile din cadrul unităţii sanitare sunt evaluate de structura centrală.

„Ciclul I a fost în octombrie 2015, prin această acreditare au trecut toate spitalele din ţară. Acum urmează ciclul doi, Spitalul Caracal fiind programat în ultimul trimestru din 2020. Începând din 2018, de când au apărut listele publicate pe platforma informatică a ANMCS, urmărim constant realizarea indicatorilor din aceste liste. Practic, lucrăm pe ei. Criteriile urmărite sunt pentru toate tipurile de servicii, şi medicale şi administrative, sunt extrem de multe. Toată activitatea din spital este urmărită, nu doar cea medicală. Noi am început să le implementăm la nivelul spitalului”, a spus Cristina Zâmbrea.

Aceasta a mai precizat că toţi sefii de secţii şi de servicii au primit fişe de autoevaluare.

„În prezent, completăm fişele de autoevaluare transmise de ANMCS. Acestea au fost transmise şefilor de structuri, de secţii, compartimente, servicii şi birouri. Şi aceste fişe de autoevaluare se înscriu în activitatea de monitorizare pe care o desfăşoară ANMCS în vederea ciclului al doilea de acreditare”, a adăugat directorul medical al spitalului caracalean.

Unitatea medicală din Caracal are în prezent gradul patru, însă conducerea îşi doreşte să avanseze la gradul al treilea.