Şoferi lăsaţi fără permis, după ce au trecut calea ferată ignorând semnalele luminoase şi sonore

Doi şoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au traversat calea ferată, în oraşul Piatra-Olt, fără a ţine cont de semnalele luminoase și sonore care erau în funcțiune.


Primul caz a fost al unui bărbat în vârstă de 63 de ani, din oraşul vâlcean Băbeni. Acesta, la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată de pe strada Nițulești, din orașul Piatra-Olt, a traversat cu autoturismul, fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele luminoase și sonore erau în funcțiune.

 

Ulterior, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Piatra Olt au depistat la același pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, o femeie, în vârstă de 37 de ani, din orașul Brașov, în timp ce conducea un autoturism și care a traversat pasajul fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele luminoase și sonore erau în funcțiune.

 

„Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile”, transmite IPJ Olt.