Se extinde reţeaua de iluminat public, pe strada Profesor Marin S. Andreian, din Slatina

Potrivit unui proiect de hotărâre de consiliu local, supus spre aprobare în şedinţa de marţi, 28 februarie, municipalitatea extinde reteaua de iluminat pe public pe strada Profesor Marin S. Andreian, din Slatina. 


Astfel, se vor monta aparate de iluminat noi cu LED cu un grad de protecţie ridicat la apă şi praf IP66, care va asigura o întreţinere facilă şi cu costuri mici. Aparatele de iluminat au o rezistenta la impact IK10.

Conform proiectului, vor fi montate 12 aparate de iluminat cu LED 36W, eficiente din punct de vedere energetic şi luminotehnic, având gradul de protectie Ip66 şi IK10, iar reţeaua aeriană va fi extinsă cu 380 de metri. 

Costurile lucrărilor se ridică la aproximativ 94.000 lei. 

Extinderea reţelei de iluminat public este necesară pentru că în zonă iluminatul stradal lipseşte, în prezent. 

„Realizarea unui iluminat corespunzător determină, în special, reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătăţirea climatului social si cultural prin creşterea siguranţei activităţilor pe durata nopţii”, se arată în referatul de necesitate întocmit de DASIP.