Principele Nicolae al României vizitează Slatina, timp de două zile. Unde va merge

Rotary Club Slatina și Asociația „Principele Nicolae” organizează un eveniment istoric la Slatina. Însuși Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României, nepotul Majestății Sale Regele Mihai I va veni timp de două zile în Slatina pentru a continua proiectul intitulat „Istoria Regalităţii în şcoli”.


 Cu ajutorul Asociației Rotary Club Slatina, Principele Nicolae al României va ajunge și la Slatina, în perioada 1-2 februarie

 Principele Nicolae al României va sta de vorbă, pe parcursul celor două zile de vizită, cu elevii Colegiului Național „Ion Minulescu” și cu cei ai Colegiului Național „Radu Greceanu”. Copiii vor avea parte de un dialog constructiv, antrenant, în care vor afla lucruri interesante despre istoria regalității, dar și despre faptele de vitejie ale celor care au format, astăzi, România. Totodată, pe data de 1 februarie, Rotary Club Slatina, alături de Asociația Principele Nicolae, demarează prima activitate din calendarul proiectelor din acest an și invită toți iubitorii de istorie și de cultură la prezentarea documentarului istoric „Maria, Inima României”, în sala principală a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

Vor fi prezenți profesori de istorie, elevi, pasionați de istorie din rândul societății civile, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice. Accesul în sală va fi gratuit, cei interesanți având posibilitatea de a-și ridica invitații, în limita spațiului disponibil, de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Filmul documentar istoric “Maria, inima României” face parte din Turneul Național de Educație Istorica inițiat de Dl John Florescu si Dl Dan Drăghicescu in 2019. Documentarul este o producție independenta Chainsaw Film Productions.

Principele Nicolae al României este nepotul cel mai vârstnic al Regelui Mihai I. Încă din 2010, odată cu împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Alteță Regală și Principe al României. A devenit apoi membru activ al familiei regale române și a început să participe la evenimente publice din România. Recunoscut ca un adevărat activist pentru drepturile omului și pentru protecția mediului, Principele Nicolae este și un susținător al tradițiilor și valorilor românești.