Primul strat de asfalt, aplicat pe Tronsonul 1 al Drumului Expres (VIDEO)

S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești, anunţă Compania de Drumuri.


Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe şapte kilometri din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești.

„Mobilizarea în șantier este bună, în perioada următoare se va începe montarea primelor grinzi. Dacă se păstrează acest ritm de lucru avem șanse reale să deschidem circulația rutieră la sfârșitul anului 2024 pe acest tronson”, a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin.

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 3 a fost dat în circulaţie la sfârșitul anului 2023, iar Tronsonul 4 la finalul acestui an. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.