Primăria Slatina luptă din 2016 să scape de contractul cu firma care administrează Cimitirul Strehareţi. A treia încercare a luat calea instanţei

Primăria Slatina încearcă de mai mulţi ani să scape de contractul dezastruos încheiat de fostele conduceri cu societatea care administrează Cimitirul Strehareţi. Viceprimarul Gigi Vîlceleanu a dezvăluit că acel contract este foarte bine făcut, iar solicitarea municipalităţii de reziliere a fost respinsă de instanţă, chiar în două rânduri. Acum, Primăria a lansat o nouă acţiune de judecată.


Gigi Vîlceleanu spune că municipalitatea a încercat încă din 2016 să scape de contractul cu firma care administrează Cimitirul Strehareţi, la fel cum a reuşit să procedeze cu societatea care îngrijea spaţiile verzi, SC Rupiah.

„Domnul primar Emil Moţ, în momentul în care a câştigat alegerile în 2016, a preluat două moşteniri foarte grele - Rupiah şi Cimitirul Strehareţi. Este vorba despre două contractefăcute bine, pe care noi le-am moştenit. În primul an de mandat, domnul primar şi echipa dânsului au reuşit să rezilieze acel contract cu Rupiah, un contract care nu era deloc benefic pentru Primăria municipiului Slatina şi nici pentru slătineni, care se întindea pe foarte mulţi ani. Acolo s-a găsit o portiţă legislativă, am reziliat acel contract şi am înfiinţat această societate comercială Dezvoltare Urbană, care are un contract cu primăria mult mai benefic pentru cetăţeni”, a declarat Vîlceleanu, în cadrul emisiunii „Reporter 24”. 

Astfel, după două procese pierdute cu cei care administrează cimitirul, municipalitatea a demarat procedura pentru o a treia încercare de reziliere a contractului, tot în instanţă.

„Acolo s-a putut. La Cimitirul Strehareţi, în schimb, contractul a fost făcut în aşa fel încât foarte greu poate să fie reziliat. Noi avem deja două procese pierdute în instanţă cu acea societate care administrează cimitirul. Deci nu am stat cu mâna în sân. În momentul de faţă, am mare încredere că domnul primar Emil Moţ a găsit soluţiile, a găsit calea să scape de acest contract. S-a reuşit cu ajutorul oamenilor, care au venit la noi în audienţă şi ne-au spus de problemele care sunt acolo, cu ajutorul sesizărilor. Am strâns foarte multă documentaţie şi încercăm să găsim o soluţie în instanţă, ca să reziliem acel contract păgubos cu această societate şi cu acei oameni care se comportă şi urât”, a explicat Gigi Vîlceleanu.