Primar: Peste jumătate din lucrările de la reţeaua de apă şi canal din Caracal sunt finalizate

Până în prezent, prin proiectul de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canal din municipiul Caracal, au fost realizate mai mult de jumătate din lucrări, recepția lucrărilor urmând a fi făcută în acest an.


 Primarul Ion Doldurea a vorbit despre stadiul de realizare a proiectului, care reprezintă cel mai amplu demers de reabilitare a infrastructurii de apă și canal a orașului.

 „S-a finalizat aproximativ 60% din canal, 19,2 kilometri. În momentul de faţă, acest canal poate fi utilizat, dar recepţia finală nu a fost făcută şi va fi făcută probabil până la sfârşitul anului. Noi am recomandat să se încheie deja contracte cu CAO pe toate aceste străzi, pentru prima dată cu canal pe ele. În ceea ce priveşte reţeaua de apă, s-a realizat aproximativ 47%, reprezentând peste 28 de kilometri de reţea”, a transmis edilul.

 Doldurea a vorbit despre necesitatea schimbării reţelei de apă.

 „Atrag atenţia asupra necesităţii schimbării reţelei de apă şi acolo unde există apă. În proporţie de 23%, în momentul ăsta, este o reţea formată din tuburi de azbociment, cancerigene, care sunt interzise în toată Uniunea Europeană. Celelalte sunt metalice, se sparg din zece în zece metri, plus că sunt colmatate, ruginite şi trebuie neapărat să terminăm acest proiect. Proiectul era strict necesar”, a conchis Ion Doldurea.