Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, întâlnire cu fermierii din judeţ. Doleanţele acestora, înmânate direct premierului şi ministrului Agriculturii (FOTO)

Președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu şi subprefectul Cosmin Floreanu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanții fermierilor din județ, care au luat parte la protestul din Slatina de luni, pentru a discuta cerinţele acestora și pricipalele preocupări privind sprijinul în domeniul agricol.


 Potrivit unui comunicat remis de CJ Olt, scopul dialogului a fost acela de a stabili o legătură concretă cu comunitatea fermierilor și de a prelua problemele reale din teritoriu.

Marius Oprescu a subliniat că administrația locală este receptivă la nevoile fermierilor și că se angajează într-un dialog autentic pentru identificarea soluțiilor corecte.

Sursa citată menţionează că agricultorii prezenți, cu ferme vegetale cuprinse între 80 și 400 de hectare, în localiăţile Leleasca, Movileni, Brebeni și Valea Mare, au apreciat deschiderea președintelui CJ Olt și a ministrului Florin Barbu față de provocările pe care le întâmpină în activitatea agricolă, dar își doresc o atenție sporită față de fermierii mici, astfel încât să aibă beneficii similare fermelor mari.


  • Foto Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, întâlnire cu fermierii din judeţ. Doleanţele acestora, înmânate direct premierului şi ministrului Agriculturii (FOTO)
  • Foto Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, întâlnire cu fermierii din judeţ. Doleanţele acestora, înmânate direct premierului şi ministrului Agriculturii (FOTO)


„Principalele solicitări ale acestora vizează stoparea importurilor și trazitul cerealelor din Ucraina, plafonarea RCA, păstrarea grilei de impozitare din 2023, compensarea pierderilor generate de importurile și tranzitul cerealelor din Ucraina pentru campaniile 2021-2023, scăderea accizelor aplicate la prețul motorinei, eliminarea plafonului de cash pentru plata arendei, ș.a.m.d”, arată CJ Olt.

În urma întrevederii, președintele Consiliului Județean Olt și-a luat angajamentul că solicitările acestora vor fi înmânate și discutate cu premierul României, Marcel Ciolacu, și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, astfel încât să se găsească o rezolvare, pentru cele mai multe dintre ele, și a nu fi afectate campaniile de primăvară.