Prepară-ți un smoothie de fructe delicios în fiecare dimineață!

Fructele sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care i le poți oferi corpului tău. Acestea au un conținut foarte redus în grăsimi și calorii și au multe vitamine, minerale și antioxidanți.


Iată de ce merită să îți prepari un smoothie cu fructe!

Beneficiile fructelor:

- conțin nutrienți vitali organismului;

- conțin puține calorii;

- conțin o cantitate mare de apă;

- elimină riscul de a forma pietre la rinichi;

- ne ajută să ne menținem în formă;

- reduc riscul bolilor cronice;

- ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Știai că:

- consumul de cireșe, struguri sau mere ajută la sănătatea ochilor, a oaselor și a mușchilor;

- consumul de mere și pere ajută la sănătatea inimii;

- consumul de caise ajută la sănătatea pielii și a părului;

- consumul de gutui, caise, mere, cireșe, struguri, pere sau prune ajută sistemul imunitar;

- consumul de struguri, mere, prune, pere, zmeură sau caise ajută sistemul digestiv;

- consumul de prune sau afine ajută sistemul nervos;

- consumul de caise, struguri sau citrice ajută sistemul reproducător;

- consumul de cireșe, struguri sau piersici ajută sistemul excretor;

- consumul de afine, zmeură, ananas sau căpșuni ajută sistemul urinar.

Cel mai important ingredient de care ai nevoie în prepararea unui smoothie sunt fructele. Se recomandă ca acestea să fie proaspete, însă, în prezent, din cauza aglomerație, a stresului și a lipsei de timp, multe persoane optează pentru fructele congelate. Este simplu, rapid și sănătos să prepari un smoothie. Pentru început alege fructele tale preferate. Spală-le bine cu apă rece, curăță-le de sâmburi și, dacă dorești, de coajă, apoi taie-le bucățele și pune-le într-o caserolă, la congelator.

Cum multe frigidere nu sunt dotate și cu un congelator sau dacă sunt, sunt foarte neîncăpătoare, având doar un mic compartiment în partea de sus a frigiderului, se recomandă să alegi o combină frigorifică de aici, spre exemplu, deoarece la Altex.ro poți găsi multe modele, de dimensiuni și forme diferite și este mult mai încăpătoare și mai eficientă decât frigiderul. Combina frigorifică este una dintre cele mai practice aparate electrocasnice.  

Pe lângă fructe, fie ele proaspete sau congelate, poți adăuga ovăz, nuci, migdale sau orice dorești tu.

Ovăzul este cea mai populară cereală integrală folosită pentru smoothie și este consumată în diferite variante la micul dejun. Consumul de ovăz ajută la piele, infecții sau afecțiuni cardiovasculare și nu conține gluten. Ajută la îmbunătățirea sănătății intestinului și la stimularea digestiei.

Nucile reprezintă un aliment bogat în proteine, fibre, antioxidanți, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Acestea îmbunătățesc metabolismul, sistemul digestiv și sistemul neuronal.

Migdalele sunt alimente sănătoase și hrănitoare, care conțin proteine, fibre, grăsimi sănătoase și lipide. Migdalele te ajută să ai o memorie și o concentrare mai bună. Uleiul de migdale este recomandat pentru părul uscat și pentru a preveni căderea sau deteriorarea părului. Laptele de midgale este recomandat persoanelor care urmează o dietă, deoarece are mai puține calorii și ajută la eliminarea mai rapidă a kilogramelor în plus. 

În concluzie, există numeroase ingrediente sănătoase cu care îți poți face un smoothie. Trebuie doar să combini într-un blender mixul de fructe, cu cereale/nuci/migdale/caju/fistic și lapte. În funcție de preferințele tale, poți alege lapte de migdale, lapte de ovăz, lapte de soia sau lapte de cocos. La final, va ieși un smoothie delicios.

Sursa foto: freepik.com